EHBO en AED

Gevaar!

Wat moet je doen? Blijf rustig en denk aan je eigen veiligheid. Bel altijd alarmnummer 1 1 2  en meld welke hulpverlener er moet komen, vermeld je locatie. Via deze melding worden ook mensen die kunnen reanimeren gealarmeerd.

Een hartstilstand?

Je hoopt dat je er nooit mee te maken krijgt, maar het is fijn te weten dat veel mensen in Elsendorp een EHBO-diploma hebben en zijn opgeleid om te kunnen werken met de AED-defibrillator.

AED-apparaten

  • bij de Dompelaar
  • bij het naturistenpark Elsendorp
  • bij kraanverhuur Haegens
  • bij hotel Keizersberg
  • bij Nij Geertgen

AED-hulpverleners

Hier vindt u de lijst met Elsendorpers die eerste hulp kunnen verrichten. De lijst is in februari 2015 geactualiseerd. De lijst gaat verdwijnen. In de plaats kunnen hulpverleners zich melden bij hartslag.nu.

Aanmelden om hulp te verlenen

Inwoners met een EHBO diploma, BHV-ers of mensen uit de zorg met reanimatie-certificaat kunnen zich aanmelden bij HartslagNu. In geval van nood kunnen deze mensen worden opgeroepen om hulp te verlenen. Hoe meer mensen zich aanmelden bij HartslagNu, hoe hartveiliger we Handel en Elsendorp kunnen maken.

Hoe werkt het?

Iemand treft een slachtoffer aan – die persoon belt 112 – de professionele hulpdiensten krijgen een bericht en komen in actie (dus die zijn onderweg) – tegelijk wordt via HartslagNu een bericht verspreid – een aantal burgerhulpverleners krijgen een melding om een AED apparaat op te halen en naar een bepaald adres te gaan voor hulpverlening – je gaat naar de opgegeven plek en je komt in actie zoals je geleerd hebt en naar eigen kunnen – er zijn meerdere hulpverleners opgeroepen dus je staat niet zomaar alleen. Hulp verlenen is nooit fout en je leert enorm veel als je in actie komt. Informatie en aanmelden via www.hartslagnu.nl.

EHBO Elsendorp-Handel

John Arts 06-29524429
Thijs Adam 06-29291449
Penningmeester & contactpersoon voor Elsendorp is Martien Donkers 06-51314877
ehbohandelelsendorp@hotmail.com