Zorg en ondersteuning Wmo

Wat als u ondersteuning nodig heeft?

Als u hulp nodig heeft kijkt u eerst hoe u het zelf kunt oplossen. De dorpsondersteuner kan u hierbij helpen. Zij kijken wat er voor voorzieningen in de buurt zijn en of er voor u een voorziening nodig is.

Om zo goed en lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen heeft u soms hulp nodig. U weet zelf het beste wat u nodig heeft en wie u graag als helpende hand zou hebben. Vindt u zelf geen oplossing, dan kunt u altijd terecht bij de dorpsondersteuner. In Elsendorp is dat Hannie Penninx. Zij komt even bij u langs. U vertelt haar wat goed gaat en waar u hulp bij nodig heeft. Samen met u zoekt zij in de kring van mensen die dicht bij u wonen. Ze ziet altijd kansen. En heeft u nog andere hulp nodig? Dan wijst zij u de weg.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik voortaan naar Gemert als ik een vraag heb?
Nee, dat is niet nodig. U kunt terecht bij de dorpsondersteuner.

2. Is de Wmo er straks alleen nog voor mensen met een laag inkomen? 
Nee, de Wmo biedt ondersteuning voor iedereen, zodat mensen zo lang mogelijk prettig thuis kunnen blijven wonen. Afhankelijk van uw eigen inkomen kan het wel zijn dat u voor een bepaalde ondersteuning een eigen bijdrage moet betalen.

3. Moeten mijn kinderen of buren verplicht voor mij komen zorgen?
Nee, mantelzorg is niet verplicht. Wij kijken in goed overleg met u wat er mogelijk is. Soms kan hulp van anderen uitkomst bieden. Of een voorziening bij u in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Als dat niet voldoende is, blijft professionele zorg en ondersteuning mogelijk.