Welkom in Elsendorp!

Bent u net in Elsendorp komen wonen? Geef dan uw adres door via de contactknop u ontvangt een Welkomstfolder 2018 in de bus met alles wat u over Elsendorp moet weten. Kijk rustig rond, want we vinden het skôn dè ge d′r bent.

Vroeger pioniers en pioniers gebleven

Wonen in Elsendorp. De een zou er nog niet begraven willen worden, de ander wil er nooit meer weg. Elsendorp is een ontginningsdorp, waar mensen vroeger vanuit allerlei gebieden in Nederland naar toe trokken.  De kerken speelden een rol in het ontwikkelen van het dorp. Ondertussen wonen derde of vierde generaties van die families in dit relatief jonge dorp. Maar nog altijd is die pioniersgeest behouden gebleven. Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan. Op de Elsendorpse manier. Elsendorp staat bekend als eigenwijs en initiatiefrijk. We werken samen met de gemeente of andere instanties. Maar als de Elsendorpers vinden dat iets er moet komen, dan komt het er.

Rust

Elsendorp ligt landelijk, omringd door bosgebied, met uitzondering van de noordkant. Landelijk liggen heeft voor- en nadelen. Het is heerlijk rustig en je kunt te voet de natuur in. Maar landelijk betekent ook dat agrariërs in het buitengebied hun bedrijf runnen. En dat ruik je wel eens. Ook is het openbaar vervoer beperkt aanwezig. Maar met elkaar kom je overal.

Voorzieningen

Elsendorp kent een grote bedrijvigheid. Maar ook in dit peeldorp verdwijnen voorzieningen omdat ze niet meer levensvatbaar zijn. Elsendorpers slaan echter de handen ineen om elkaar te helpen, spontaan, door bemiddeling van de dorpsondersteuner of in de coöperatie. Op deze site komt dat tot uiting. En als u in Elsendorp woont, kunt u dat ervaren, natuurlijk!