Kindcentrum

Breed in aanbod voor elk kind

In kindcentrum de Dompelaar vindt u alles wat te maken heeft met onderwijs, spelen voor kinderen en buitenschoolse opvang. Er wordt gewerkt vanuit de volgende visie:

Beleef kindcentrum De Dompelaar: veiligheid, transparantie, professionaliteit, ontwikkeling en plezier. Breed in aanbod voor elk kind, “samen anders”!

 

Basisonderwijs

Groep 1 tot en groep 8 kan voor basisonderwijs terecht in De Dompelaar. Het hoofd van de school is Mireille Janssen. De school valt onder de paraplu Goo. Het kindcentrum vind u aan de Sint Janstraat 49-50, telefoon 359006. Ale informatie leest u op www.dedompelaar.nl.

 

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is onderdeel van Goo, 088-0088537. De peuters hebben een eigen ruimte in de Dompelaar. Als ze de gang oversteken, komen ze in groep 1 uit. De overgang naar de grote school is dus letterlijk niet groot. Ondertussen ontwikkelen ze zich en leren met andere kinderen spelen.

SpelenPeuterspeelzaal 2

De peuters beschikken over een grote groepsruimte, een aparte keuken/kantoor, kindertoiletten en een binnenberging. Ook is er een ruime buitenruimte met zandbak, speeltoestel en berging. Er werken twee vaste pedagogisch medewerkers met een vaste groep kinderen.

Openingstijden

De peuterspeelzaal is geopend op maandag-, woensdag- en donderdagochtend van 8.45 tot 11.45 uur. De peuters zijn 20 minuten voor aanvang van harte welkom met hun ouders/verzorgers. Peuters kunnen vanaf 2 jaar en 3 maanden terecht.

Buitenschoolse opvang

Buiten de schooltijden kunnen kinderen terecht bij de buitenschoolse opvang (BSO). Deze opvang valt ook onder Goo Kinderopvang, 088-0088537 of 06-13765349. Alle kinderen zijn welkom op maandag, dinsdag en donderdag na schooltijd en tijdens studiedagen van de leerkrachten. Ook tijdens schoolvakanties is opvang mogelijk. Op BSO Elsendorp werkt een vaste pedagogisch medewerker met een vaste groep kinderen.

Activiteitenspeelplaats school

Iedere middag worden er activiteiten aangeboden. De kinderen mogen zelf aangeven of ze deel willen nemen aan deze activiteiten. De kinderen drinken wat en eten samen fruit. Ze hebben volop de mogelijkheid om gezellig te kletsen of zelf te spelen. Er wordt ook regelmatig gebruikgemaakt van de gymzaal in de Dompelaar en het schoolplein. Meer informatie vindt u op de site van Goo.