Dagelijkse dingen

Wat moet u weten?

Hier leest u alles wat u van pas kan komen als u in Elsendorp woont. Over de boodschappen, het afval en activiteiten.

Media

In Elsendorp verschijnen verschillende kranten. Zelf hebben we D’n Elsendorper met al het plaatselijke nieuws. Lees hier meer over alle media.

Afval

Huishoudelijk afval wordt op vaste dagen opgehaald. U kunt deze printen. Lees hier wanneer u wat aan huis kunt aanbieden.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer uit en naar Elsendorp is helaas niet zo goed geregeld. Hier kunt u lezen hoe u met de buurtbus of een taxi kunt reizen.

Boodschappen doen

We hebben sinds 2014 geen winkeltje meer. Toch zijn er diverse ondernemers die voor de dagelijkse boodschappen zorgen. Ook zijn er winkels die boodschappen bezorgen zoals Albert Heijn, www.ah.nl en de Spar in Gemert verleent ook die dienst, www.maasbrouwers.spar.nl of 361266.
Groenteboer: Elke donderdag staat Jean-Pierre Janssen met zijn groentekraam bij de Dompelaar. Tussen 8.30 en 11.00 uur kunt u terecht voor de dagelijkse vitaminen.
Viskraam: Woensdagmiddag kunt u tussen 14.30 en 18.00 uur vis kopen bij Dave en Marc de Beer, bij het Texaco tankstation.

Goededoelenweek

Met ingang van 2014 heeft Elsendorp een goededoelenweek. In een week wordt gecollecteerd voor elf landelijke doelen.

Pinnen en post

De pinautomaat vindt u bij de Dompelaar. Op het kerkplein staat een brievenbus en bij de receptie van naturistenpark Elsendorp.

Wat is er te doen?

Voor de jeugd?
Voor de basisschoolkinderen zijn er in het dorp speelgelegenheden op het Sint Christoffelplein en in de Van Musschenbroekstraat. Ook op het schoolplein mogen kinderen spelen. Op het kerkplein staat regelmatig de skateramp. Daar is ook een trapveldje voor de voetballers. Jeugd van 12 tot 16 jaar kan terecht in de jeugdsoos. Het jeugdhonk is voor jeugd vanaf 14 jaar. Kijk zeker ook bij de verenigingen.

En voor de ouderen?
Elsendorp zorgt goed voor haar ouderen. In de Elsenhof zijn activiteiten, maar ook in de Dompelaar. Op het gebied van Zorg en welzijn kan de dorpsondersteuner veel voor u betekenen. Elke maandag maakt een groep ouderen een fietstocht. Vertrek vanaf 13.30 uur bij de kerk.
Kijk zeker ook op de pagina Wat is er te doen in Elsendorp. Hier worden alle activiteiten vermeld die in ons dorp plaatsvinden.

Honden uitlaten

In het buitengebied rond Elsendorp kunt u uw hond -aangelijnd- uitlaten. Binnen de kom zijn er twee uitlaatstroken: bij het kleine bedrijventerrein aan de Zeelandsedijk en bij de Van Musschenbroekstraat bij Slagerij Vogels.

Wijkagent

Elsendorp heeft een eigen wijkagent. Hein Albers is bereikbaar via het algemeen nummer van de politie 0900-8844 of per mail hein.albers@brabant-zo.politie.nl.