Welkom Sint en pieten

Sinterklaas en zijn pieten zijn in ons dorp aangekomen. Ze hebben veel te doen, maar waarschijnlijk ook wel tijd om diverse schoentjes te vullen.

Conditie

Zondag 18 november was het zover en zagen de kinderen bij aankomst op het kerkplein al twee pieten op het dak van de pastorie staan. Deze pieten hadden van Sinterklaas te horen gekregen dat ze iets aan hun conditie moesten doen. Ze wilden aan Sinterklaas bewijzen dat ze echt wel fit genoeg waren om op daken te klimmen. Dit bleek dus niet het geval te zijn, want ze konden het dak niet meer af.

Kraanwagen

Gelukkig heeft Sinterklaas Haegens Kraanverhuur B.V. weten te benaderen en die kwamen met grof geschut aan om de twee pieten van het dak te halen zodat we met z’n alle het welkomstfeest door konden zetten in de Dompelaar. Sinterklaas en de zwarte pieten hebben een geweldige leuke middag gehad en vonden het super dat de opkomst zo groot was.

Fit

De zwarte pieten die niet fit zijn, hebben beloofd flink aan hun conditie te gaan werken zodat ze op tijd weer fit zijn en mee de daken op kunnen om alle kinderen in Elsendorp hun cadeautjes te kunnen geven.