Aanleg glasvezel van start.

DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) legt door heel Nederland glasvezel aan ook in Elsendorp.

Elke woning

Ze sluiten de komende maanden elke woning, stap voor stap, aan op glasvezel. Met of zonder abonnement. Voordat aannemer Van Gelder Telecom begint met de werkzaamheden komt een schouwer bij u thuis langs om te bepalen wat de meest geschikte locatie is voor de aansluiting in uw woning.

Spinnenweb

Het glasvezelnetwerk is een soort spinnenweb dat bestaat uit een hoofdtracé dat vertakt naar de woningen. Van Gelder Telecom legt de glasvezel van woning tot woning aan. De geul langs de weg wordt gegraven. Wanneer ze onder bomen door moeten of een weg kruisen, dan wordt er geboord. Voordat ze bij u in de straat of buurt gaan graven, ontvangt u een brief. Uw woning blijft bereikbaar. Vanaf de straat brengen ze de glasvezelkabel tot aan de gevel. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt. Als eerste proberen ze de kabel aan te leggen zonder in de voortuin te graven. Helaas is dit niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat er andere leidingen liggen of omdat er onvoldoende ruimte is om te kunnen boren. Ze informeren u hierover. Uiteraard laat de aannemer, als de werkzaamheden gereed zijn, uw voortuin netjes achter.

In huis

Een paar weken later maakt de aannemer een nieuwe afspraak om de glasvezelaansluiting in uw huis te installeren. Er wordt een klein gaatje onderin de gevel geboord waardoor de glasvezelkabel naar binnengaat. Deze kabel gaat naar de plek die met de schouwer is afgesproken (meestal is dit de meterkast). De glasvezelaansluiting is een klein kastje (Fiber Termination Unit (FTU)), waarop later de apparatuur van de telecomaanbieder, het modem, wordt aangesloten. De monteur test de glasvezelverbinding en verzegelt hem.

Installatiepakket

Hebt u al een abonnement afgesloten? Zo ja, dan ontvangt u het installatiepakket van uw telecomaanbieder enkele weken nadat uw glasvezelaansluiting is geactiveerd. Een installateur of uzelf installeert de apparatuur voor televisie, internet en/of telefonie zodat u gebruik kunt maken van diensten via het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk.

Aanmelden kan nog

Als u alsnog een abonnement wilt afsluiten, voor een eigen unieke verbinding van snel en stabiel internet, dan kunt u zich aanmelden via www.gavoorglasvezel.nl. Gedurende de bouw van het netwerk (tot zeker eind oktober) betaalt u geen aansluitkosten van € 995,-. Wilt u meer informatie over de aanleg van glasvezel? Kijk op www.gavoorglasvezel.nl/aanleg. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunt u op ieder gewenst moment de status van de aanleg voor uw woning bekijken. Wilt u ons liever persoonlijk spreken, dan kunt u ons bereiken via 088 75 85 800.

Namens Van Gelder Telecom

Als je wilt voorkomen dat er twee keer gegraven wordt bij de voordeur, zou je zelf al kunnen graven, als je daartoe in staat bent natuurlijk. De kabel kan dan direct al binnen worden gelegd.

Namens Dorpscoöperatie Elsendorp, Tiny Janssen

Ons advies, maak gebruik van deze gratis aanleg ook al wilt u nu geen glasvezel. De kabel kan er maar alvast liggen!

Uitleg aanleg glasvezel