Afval

Huishoudelijk afval

Groente-, fruit-, en tuinafval worden in een groene container om de week opgehaald. Ook restafval wordt om de week in een grijze container opgehaald. Tetrapakken, blik en plastic worden in een speciale zak eens per maand tegelijk met het restafval opgehaald. De zakken zijn gratis verkrijgbaar in de garderobe van de Dompelaar.

Papier

In het eerste weekend van de maand kunt u oud papier tussen vrijdag 8.00 en zaterdag 11.30 uur kwijt op het kerkplein. De KBO verzorgt dit en krijgt ook de opbrengst.

IJzer

Oud ijzer wordt twee keer per jaar aan huis opgehaald (maart en oktober). Dit wordt verzorgd door de KBO en de tennisvereniging. De opbrengst is voor deze verenigingen.

Glas

Glas kunt u kwijt in de glascontainer aan de Zeelandsedijk.

Kleding en textiel

Bij de glascontainer aan de Zeelandsedijk staat een kledingcontainer. Door het jaar heen zijn er kledinginzamelingsacties door verschillende organisaties. Ook buurtvereniging Elsendorp Noord zamelt kleding in. Zij maken dit bekend in D’n Elsendörper.

Luiers

Luiers en incontinentiemateriaal kunt u kwijt in de containers aan de Zeelandsedijk. Speciale zakken zijn op te halen in de garderobe van de Dompelaar.

Honden

Aan de Van Musschenbroekstraat ligt naast de parkeerplaats bij De Dompelaar een omheinde hondenuitrenstrook. Hier kunnen de honden vrij rondrennen. Een hondenuitlaatstrook vindt u aan de Zeelandsedijk als u het dorp uitrijdt en aan de Van Musschenbroekstraat ter hoogte van slager Vogels.
In het hele dorp geldt een opruimplicht voor hondenpoep. U kunt uw eigen zakjes gebruiken of de zakjes die u vindt bij de afvalbakken aan de Zeelandsedijk, op het kerkplein, bij de uitrenstrook en aan de Vliegerthof.

Milieustraat

De milieustraat ligt tussen Elsendorp en Gemert aan de Leije op het industrieterrein. U kunt hier kosteloos uw groenafval inleveren en tegen betaling al uw andere afval.

x