Bespaar energie!

De commissie Energiek bundelt de krachten van alle dorpsgenoten om samen energie te besparen. Lees hier hoe dat kan.

Wij Henrie van Summeren, Willy Donkers, Tiny Janssen, Stijn van de Ven en Daan Rutten zijn trots op ons dorp. Als je door de straten wandelt en om je heen kijkt zie je dat veel dorpsgenoten actief bezig zijn hun huis te verduurzamen. Om nog meer buren de kans te geven mee te doen, hebben we onze acties in overleg met de leveranciers verlengd. Samen is het namelijk voordeliger, makkelijker en leuker. Doe je met ons mee? Hier vind je de poster.

Zonnepanelen een goede investering

Ons zonnepanelenaanbod loopt bij Solarunie. Hier hebben we goede ervaringen mee. Voor een compleet systeem van 10 zonnepanelen inclusief montage op schuin dak en btw-teruggave betaal je tussen de € 3.000 en € 4.000 euro. De prijs hangt af van het type omvormer. Met dit pakket bespaar je zo’n 3000 kWh aan energieopwekking, ofwel zo’n € 600,- aan energiekosten per jaar. Het volledige aanbod staat op buurkracht.nl/elsendorp.

Spouwmuurisolatie met burenkorting Bij Van Den Dijssel

Isolatie krijgen we een mooie burenkorting. Zowel isolatie met glaswol als grafietparels is mogelijk.

  • Iedereen die meedoet krijgt € 50,- burenkorting
  • Hoe meer m2 isolatie, hoe meer korting. Vanaf 75 m2 = € 75,-, vanaf 125 m2 = € 125,- en vanaf 200 m2 = € 200,- korting per woning.
  • Voor de snelle reageerders ligt er een Hema-bon van € 20,- klaar.
  • Werkzaamheden worden binnen 1 dag uitgevoerd. Een tussenwoning isoleer je al voor zo’n € 675,-. Dit bedrag verdien je snel terug op je energierekening. Bekijk de prijzen, mogelijkheden en contactgegevens voor een vrijblijvende afspraak op buurkracht.nl/elsendorp. Het aanbod loopt tot eind 2018.

Dakisolatie Van Den Dijssel Isolatie biedt ook de mogelijkheid voor dakisolatie met het Knauf Thimber Frame systeem. Hierbij wordt onder tegen de gording een dampremmende folie geniet. Om de ca 60 cm worden rachels aangemaakt, zodat de folie niet doorzakt. Tussen de folie en het dakbeschot blazen zij Knauf Supafil inblaaswol. Een gemiddelde prijs voor dit systeem is ongeveer € 53,00 per m2. Vraag een offerte op voor de exacte prijs via buurkracht.nl/elsendorp.

Aanmeldkorting NL Energiecollectief

Speciaal voor inwoners van Elsendorp biedt NL Energiecollectief een exclusieve aanmeldkorting bij deelname aan de collectieve inkoop van energie. De adviseurs helpen je graag bij besparen van kosten, het controleren van uw energienota’s en het opzetten van collectieve energieopwekkings projecten. Ga naar buurkracht.nl/elsendorp voor meer informatie en om aan te melden.
Meer informatie Wil je meer over ons weten ga dan naar buurkracht.nl/elsendorp of mail ons via vansummeren@xs4all.nl

Groet van het buurtteam!
Henrie van Summeren, Willy Donkers, Tiny Janssen, Stijn van de Ven, Daan Rutten